Jedan gol za tri boda

Budućnost Krušik - Sloga 1:0 (1:0)

(Gentić 42. minut)

U najboljoj igri ovog proleća fudbaleri Budućnost Krušika došli su zaslužena tri boda protiv kraljevačke Sloge, a da su napadači bili malo raspoloženiji, rezultat je mogao biti i daleko ubedljiviji od konačnih 1:0. Ipak, "pobedi se u zube ne gleda", a kvalitetna partija "crvenih" može da ohrabri pristalice pred vezana gostovanja Poletu i Železničaru. Kako su trijumfe zabeležili i Mačva i Smederevo, Šapčani i posle 19. kola imaju dva boda više u odnosu na prateće ekipe.

Budućnost Krušik je dominirao terenom svih 90 minuta, a tek sporadično kraljevački "beli" uspevali su sa većim brojem igrača da pređu na protivničku polovinu. U prvom poluvremenu pretili su Valjevci preko Popovića, udarac sa distance oprobao je Rašević uz bravuru na golu iskusnog Božovića, ali se na pogodak čekalo do 42. minuta. Sević je izveo korner, loptu koja je preletela kazneni prostor u gužvu ponovo vratio Isidorović, a tu se najbolje snaao Gentić i poslao je u mrežu.

Odnos snaga na terenu ostao je potpuno isti i u nastavku, samo je glavnu napadačku ulogu kod domaćina preuzeo Stefan Ilić. Njegovi prodori uglavnom su donosili veliku opasnost po gol Božovića, a šanse su imali i Popović i Kosić, uz udarce sa distance Pavlovića i Ćočovića. Rezultat se ipak nije menjao.

Valjevo, Stadion "Krušik". Gledalaca: 300. Sudija: Miloš Vitić (Užice). Žuti kartoni: Rašević, Čočović (Budućnost Krušik), Stolić, Milojević, Čolić (Sloga).

Budućnost Krušik: Vojisavljević, Kosić, Sević, Prokić (Pavlović), Gentić, Stevanović, Isidorović, Čočović, Ilić, Rašević, Popović (Đuketić).

Sloga: Božović, Gvozdenović, Todorič, Babić, Kurandić, Županjac, Đorić, Grkajac, Krunić (Krstič), Stolić (Čolić), Milojević (Filipović).

U 20. kolu Budućnost Krušik gostuje Poletu u Ljubiću.

Sport 014 na Facebook