top tim

Polusezona za primer

Zahvaljujući odličnim rezultatima u drugom delu prvenstva, u kom je u 11 mečeva ostvareno 8 pobeda, odbojkašice Valjeva sezonu u Prvoj ligi okončale su na respektabilnom petom mestu sa 38 bodova, 12 više od Crnokose koja je, kao prva ispod crte napustila prvoligaško društvo. Cilj postavljen na polusezoni - opstanak, na kraju je ostvaren bez ikakvih problema, a rezultatski pomak poklopio se sa dolaskom novog šefa struke Stevana Ljubičića, kao i igračkih pojačanja - Tamare Kmezić i Anđele Stojković.

Obzirom na nezavidnu poziciju na polusezoni, po rečima predsednika OK Valjevo Aleksandra Radovanovića, peto mesto se može smatrati uspehom, iako su početne ambicije bile znatno više.

- Na kraju je bilo po onoj narodnoj: "Kako sam se nadala, dobro sam se udala". Drugi seo sezone je primer kako klub treba da funkcioniše, kako u takmičarskom, tako i u organizacionom smislu. Peto mesto nije rezultat za potcenjivanje, šta više, ali mislim da je došlo vreme za pomak napred. Zaključak uprave je da mi više nemamo šta da tražimo u ovom rangu, to jest da u narednoj sezoni treba da napadnemo Superligu.

Uprava kluba pokušaće da zadrži okosnicu ekipe iz drugog dela sezone, na čelu sa trenerom Ljubičićem.

- Mi smo već razgovarali sa gospodinom Ljubičićem i postignut je preliminaran dogovor, iako ugovor još nije potpsan. On je, kao pravi profesionalac, već krenuo sa selektiranjem tima za narednu sezonu. Sa svim devojkama je razgovarano, neke su, poput Tamare Kmezić, izrazile želju da karijeru nastave u inostranstvu. Svima su vrata kluba širom otvorena - kaže Radovanović.

Želja za povratkom afirmisanih igračica iz Valjeva u ovom trenutku i nije realna, jer sve nastupaju ili u Superligi ili u inostranstvu.

- Situacija u srpskoj odbojci je takva da te devojke, od primanja koja smo mi u mogućnosti da im damo, ovde ne bi mogle da žive. Pokušaćemo da vratimo neku od njih, kao što smo ove sezone vratili Anu Čuturu, što se pokazalo kao pun pogodak - smatra predsednik OK Valjevo.

Klub je, kaže Radovanović, finasijski stabilan zahvaljujući sredstvima dobijenim od grada, kao i sponzorima. Za napad na Superligu, ipak, trebaće vešto veći budžet.

- Na upravi kluba je da učini dodatne napore. Nisu to mnogo veća sredstva od ovih kojima trenutno raspolažemo, tako da se nadam da ćemo uspeti da zatvorimo finansijsku konstrukciju. Veliku zahvalnost dugujemo gradu Valjevu, generalnom sponzoru kompaniji Samedi, kao i svim ostalima koji su nam pomogli.

U klubu su ponosni na činjenicu da je pogon mlađih selekcija sve brojniji, pa je broj članova sa 120 povećan na 165. Najbolji rezultat ostvarile su juionrke, koje su se plasirale na polufinalni turnir prvenstva države i zvanično su osme u Srbiji.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Powered by PowerNet Solutions

 

IMA LI NADE

četvrtak, 22 septembar 2016 20:49
Izmedju ABA Lige, KLS-a, KK Ravne Gore i KK Valjeva, negde n

POGLEDAJTE SEMAFOR

subota, 21 maj 2016 09:49
Sa utakmicom u Železniku, i porazom METALCA, je pala i poto
-

GL.ODG. UREDNIK SPORTSKOG PORTALA

sport014.rs MIROSLAV RISTIVOJEVIĆ-MIKA

IMG 20141003 093033

vtv

SLUČAJAN IZBOR

-

VIDEO MESECA

Sport 014 na Facebook

WEB DIZAJN FILAKS MUSIC-REFERENCE