Istorijska pobeda

Valjevo GorenjeKataro 14:12 (2:2, 3:3, 4:2, 5:5)

Prvi meč u Regionalnoj A2 ligi doneo je i istorijsku pobedu za ekipu Valjevo Gorenja. Prema najavama, meč sa ekipom iz Kotora bio je težak i neizvestan, ali su Valjevci u goleadi u poslednjoj četvrtini sačuvali dva gola prednosti i upisali prvi trijumf.

Nakon vođstva Valjevo Gorenja od 2:0, gosti brzo preokreću rezultat, ali Valjevci malo po malo nalaze pravi napadački ritam. Iako se ekipi priključio samo nekoliko dana pred prvenstvo, Ivan Rackov je pokazao da je vođa valjevskog sastava i uz Markovića je podneo najveći teret u napadu. Za pobedu je bila ključna treća četvrtina, dobijena sa 4:2, a u poslednjem periodu Valjevo Gorenje je odbilo sve nalete Kotorana.

Valjevo Gorenje: Brakočević, Panajotović 2, Stanić, Marković 3, Dukić, Rackov 3, Matović 1, Gligorijević 2, Dan, Bosić 1, Đorđević, Filipović 2, Spasojević, Mirković. Trener: Serafimović.

Kataro: Mandić, Mršić, Uskoković 1, Marković, Pržica 4, Vuksanović, Krivokapić, Vujović, Milaš 4, Jasović, Dončić 1, Perković 2, Hercegovac, Mićanović. Trener: Vičević.

U drugom kolu Valjevo Gorenje gostuje Solarisu u Zadru.

Sport 014 na Facebook