"Petarda" slaba uteha

Budućnost КrušikJošanica 5:2 (3:1)

(Gentić 10. i 84., Rašević 19. i 32., Ristić 51. - Smajović u 15. i 60. minut)

Protiv nejakih gostuju iz Novog Pazara Valjevci su zabeležili "pirovu" pobedu. Radnički je očekivano savladao FAP i od jeseni će igrati među prvoligašima, dok se nova "don kihotovska" borba Budućnost Krušika završila kao i prošle godine - osvajanjem drugog mesta, koje ne znači ništa sem prestiža i šanse ako neko odustane. A i tu, kao uostalom i na zelenom pravugaoniku ove grupe treće lige, ne važe isključivo sportski kriterijumi. Šta više, oni drugi, daleko su bitniji. 

U neravnopravnoj borbi Valjevci su saradnjom štopera Stevanovića i Gentića stigli do vođstva, a Ilić i Rašević su zaslužni za dva naredna gola.

Smajović je u dva navrata iskoristio uspavanost poslednje linije i golmana Bogosavljevića, a nakon dodavanja Jankovića početkom drugog poluvremena u listu strelaca se upisao i Ristić.

Tačku na ubedljiv trijumf šest minuta pre kraja stavio je novim golom Gentić.

Stadion: „Кrušik“, Gledalaca: 400. Sudija: Ljubiša Borisavljević (Ivanjica) 7. Žuti kartoni: Hazirović (Jošanica)

Budućnost Кrušik: Bogosavljević 6,5, Кosić 7, Spasenović 7, Кnežević 7 (od 78. Đorđević -), Gentić 8, Stevanović 7, Ristić 7,5 (od 54. Dragojlović 6,5), Janković 7, Soldatović 7, Rašević 8, Ilić 7,5 (od 74. Ćirović -).

Jošanica: Nićiforović 6, Ibrahimović 6, Кurandić 6, Ferizović 6, Islamović 6 (od 61. Murselović 6), Sulejmanović 6, Goljović 6 (od 89. Lotinac -), Bajramović 6, Smajović 7, Hazirović 6, Miletić 6.

Igrač utakmice: Rašević (Budućnost Кrušik).

Iz lige je, pored Jošanice, ispao i Železničar iz Lajkovca, koji je, nakon poraza Mihajlovca od Sloge iz Požege, remijem u Smederevu propustio priliku da sačuva status. Doduše, odluka o spornom meču Smederevo - Mihajlovac još nije doneta, pa je moguće prekrajanje tabele.

Sport 014 na Facebook