top tim

Zajedno u regionalnu ligu

Povodom velikog uspeha vaterpolo kluba Valjevo Gorenje u protekloj takmičarskoj sezoni, osvajanja petog mesta u Srbiji, gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je ugostio predstavnike kluba, kao i direktora kompanije Gorenje iz Valjeva Borisa Pavčnika. Gradonačelnik se zahvalio igračima, trenerima i upravi kluba na dostojanstvenom predstavljanju grada Valjeva u takmičenjima u kojima su nastupali ove godine, a tom prilikom istaknuta je ideja da Valjevo Gorenje zaigra u Regionalnoj ligi. 

- Vaterpolo je ovih godina ostvario jedan izuzetan rezultat, pre svega u samoj Prvoj ligi Srbije i plasmanom u Superligu ovaj klub je peti u državi. Priznaćete da je to izvanredan rezultat, tim pre što vaterpolo nije bio tako popularan kao što su bili košarka i fudbal ovde u Valjevu, ali očigledno, ove godine to je naš sigurno najbolji sportski rezultat. Sam plasman u Superligu omogućio je Vaterpolo klubu da konkuriše i za Regionalnu ligu i ovim putem ja ih pozivam da učestvuju u Regionalnoj ligi. Grad će stati iza kluba koji nosi ime svog grada - rekao je gradonačelnik istakavši da je u interesu Valjeva da ugostimo klubove iz bivše Jugoslavije i na taj način afirmišemo vaterpolo.

Predsednik VК Valjevo Gorenje dr Zoran Jokić i prvi trener Jovo Serafimović su izrazili zahvalnost gradonačelniku, Gradu, generalnom sponzoru i svim ostalim sponzorima, Upravi kluba, trenerima, igračima i novinarima. Predsednik se osvrnuo na petogodišnju genezu postojanja kluba, istakavši da su počeli od nule i sa puno entuzijazma da formiraju klub sa mnogo posvećene pažnje prema školi i obrazovanju, školskom sportu, roditeljstvu.

- Budžetska sredstva su bila relativno mala, ali naš plasman je to zaslužio. Prošle godine Grad Valjevo i Кomisija za sport su prepoznali u nama to što mi jesmo i svojim budžetskim sredstvima zaista pomogli da izdržimo Prvu A ligu, a na zadovoljstvo svih nas, Grada, kompanije Gorenje, koja je takođe prepoznala naš klub kao jedan od nekoliko klubova koji ima veliki broj mlade dece koji se bavi pre svega obrazovanjem i školskim sportom i obrazovanjem u sportu mladih - rekao je dr Jokić i naglasio da je VК Valjevo Gorenje formirao jedan značajan trenerski potencijal, koji čine pet trenera u Valjevu koji su licencirani i koji su profesori fizičke kulture i profesionalni treneri.

- Zatečen sam divnom ponudom gradonačelnika da igramo Regionalnu ligu. To zaista zvuči primamljivo. Ukoliko budemo imali odgovarajuću pomoć i adekvatnu podršku Grada mi ćemo to vrlo rado prihvatiti, jer sa tih nekoliko igrača koji su sa strane u odnosu na naših jedanaest licenciranih Valjevaca bi možda morali da promenimo strukturu u istom broju, ali možda da se pozabavimo kvalitetom tih gostujućih igrača i mislim da nećemo biti autsajderi ako se toga prihvatimo - istakao je dr Zoran Jokić.

Direktor Fabrike rashladnih aparata „Gorenje Valjevo“ Boris Pavčnik je čestitao VК Valjevo Gorenje na uspehu i izrazio zadovoljstvo što je ova kompanija generalni sponzor klubu.

- Gorenje kao društveno odgovorno preduzeće sponzoriše ove godine pet sportskih klubova u Valjevu, pogotovo onih u kojima učestvuje što više mladih i dece i naravno klubova u kojima se dostižu ovakvi rezultati kakvi su se postigli u klubu.“

- Zahvaljujem se gradonačelniku na današnjem prijemu. To samo govori da smo napravili veliki rezultat ove sezone, da smo prvi put u istoriji otkad postoji vaterpolo u Valjevu doveli jedan Partizan, Zvezdu, Vojvodinu i Šabac i da se nismo obrukali, jer smo s ponosom nosili ime grada. Zaslužni su svi za to. Mogu da vam kažem samo jedan podatak- da smo posle Šapca najgledanija ekipa. Najviše smo imali publike ovde u Petnici i svi su zaslužni za to - rekao je prvi trener Serafimović koji se posebno zahvalio sportskom direktoru VК Valjevo Gorenje Igoru Milanoviću. On je rekao da je glavni cilj i perspektiva valjevskog vaterpola rad sa mlađim kategorijama. Serafimović smatra da u klubu ima puno talentovane dece, posebno je pohvalio generaciju 2003. godište.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Powered by PowerNet Solutions

 

IMA LI NADE

četvrtak, 22 septembar 2016 20:49
Izmedju ABA Lige, KLS-a, KK Ravne Gore i KK Valjeva, negde n

POGLEDAJTE SEMAFOR

subota, 21 maj 2016 09:49
Sa utakmicom u Železniku, i porazom METALCA, je pala i poto
-

GL.ODG. UREDNIK SPORTSKOG PORTALA

sport014.rs MIROSLAV RISTIVOJEVIĆ-MIKA

IMG 20141003 093033

vtv

SLUČAJAN IZBOR

-

VIDEO MESECA

Sport 014 na Facebook

WEB DIZAJN FILAKS MUSIC-REFERENCE