Vršac nastavio niz

MetalacVršac 80:85 (25:24, 18:23, 16:24, 21:14)

Očekivano, lider je u Valjevu individualnim kvalitetom i sa „dužom klupom“ nastavio seriju pobeda. Dali su Valjevci sve od sebe ne bi li iznenadili favorizovanog protivnika, koga sa klupe predvodi bivši strateg Metalca Vladimir Đokić, ali je u momentima kada je meč možda mogao da se uvede u neizvesnu završnicu domaćim šuterima ponestajalo "baruta". Ipak, može se reći da je, uzevši u obzir sve probleme, Metalac pružio korektan otpor možda i najkvalitetnijoj ekipi u ligi.

Već na startu puleni Vladimira Đokića su serijom Stojadinovića, koji je gađao za tri poena bez promašaja u tim momentima, uspeli da dođu do dvocifrene prednosti, ali su se domaći preko Vasića do kraja prvog poluvremena vratili u igru.

Ipak, početkom treće četvrtine Vrščani su ponovo došli do osetnije prednosti i to je praktično bio ključni momenat meča. U timu Metalca nije bilo raspoloženih igrača da im se suprostave, a treba istaći da je Brano Đukanović i pored zdravstvenih problema bio najefikasniji u svom timu. Kada god bi se stvorila šansa da uhvate priključak, domaći nisu uspevali u tome, pa su Vrščani na kraju zasluženo slavili.

Dvorana: „Hala sportova“, Gledalaca: 500. Sudije: Jovčić (Beograd), Čukalović (Beograd), Milojević (Kruševac).

Metalac: Radivojević 5, Jelić, Janković 10 (6sk, 4ul), Šarenac, Đ. Đukanović 11 (5ul), B. Đukanović 20, Vasić 17 (6as), Pavlović, Milutinović, Dujković 3, Ostojić 8 (8sk), Hukić 6.

Vršac: Pavković 3 (8as), Pavlović 8 (6sk), Mitrović, Krstović 15 (6sk, 5as), Jovović 10, Uzelac, Spasojević, Savović 7, Dimić, Stojadinović 24 (6sk), Đerić 5, Marelja 13.

U Košarkaškoj ligi Srbije uslediće pauza do 8. januara, kada će Metalac gostovati Tamišu u Pančevu.

Sport 014 na Facebook